Krása nielen na tanieri
Podrobný popis
Výživa je základom krásy a zdravia.
Na 44 stranách čitateľa sprevádzajú tri významné osobnosti. Alena Kimlová, kozmetička v GERnétic, hovorí o výžive kožných buniek a zmene potrieb pleti počas celého roka. Richard Husovský vysvetľuje, prečo je užitočné uprednostňovať sezónnu zeleninu. Pre každé ročné obdobie si vyberie jeden, na základe ktorého zostavil recepty na jednotlivé jedlá. O ich prípravu sa postaral Václav Cír, ktorý pôsobí ako šéfkuchár Statku Břežany. Je to sprievodca, ktorý čitateľovi odovzdáva kľúčové veci, ktoré mu umožnia udržať si krásu a zdravie aj v rýchlom tempe 21. storočia.
Cieľom publikácie je oboznámiť širokú verejnosť s tým, že zdravý životný štýl, ktorý prospeje telu a bude v súlade so šarmom, nemusí byť veľkým úsilím a nie je potrebné do neho investovať veľa času. Jediné, čo musíte urobiť, je pochopiť základné princípy a ísť k nim krok za krokom.
Štíhla kniha je rozdelená do 4 kapitol receptov podľa zvoleného druhu zeleniny. Začína sa to atypickým letom, v ktorom dominuje brokolica. Nasleduje jeseň, v ktorej hrá hlavnú úlohu cuketa. V zime dominovala mrkva a jar v duchu šalátu. V každom z nich nájde čitateľ nielen dva recepty na ľahké a rýchle jedlá, ale aj výhody, ktoré jednotlivé sezónne druhy prinášajú.
Zelenina je spôsob, ako skutočne nasýtiť ľudské telo. Často trpí príliš malými porciami. Mali by sa však prispôsobiť veľkosti žalúdka, ktorý má priemerný objem jeden liter. A zelenina dodá telu všetko, čo potrebuje, aby bolo šťastné. Správna porcia s bohatým množstvom zeleniny pomôže vypnúť hlad, spustí produkciu hormónov sýtosti, produkciu optimálneho množstva tráviacich štiav a enzýmov. Okrem toho zelenina poskytuje rozpustnú vlákninu, ktorá reguluje hladinu cukru a inzulínu v krvi, a nerozpustnú vlákninu, ktorá pomáha čistiť črevá od zvyškov tráveniny, čím udržuje celé trávenie a vylučovanie v lepšej kondícii a harmónii,
vysvetľuje Mgr. Richard Husovský,odborník na výživu.
Bunková výživa podľa GERnétic
Na záver čitateľ objaví rozsiahlu kapitolu venovanú krásnej pokožke a jej starostlivosti, ktorá sa mení podľa rytmu ročných období. GERnétic je o výžive pokožky, presnejšie o bunkovej výžive a bunkovej terapii. Je založená na tom, že každá bunka najväčšieho ľudského orgánu, kože, dostáva presne rovnakú zmes účinných látok, od minerálov cez vitamíny až po aminokyseliny alebo peptidy, aby mohla fungovať optimálne a dlho. Stručne povedané, aby si udržal všetky svoje fyziologické funkcie a nestarol predčasne.
Zakladateľ značky, Dr. Albert Laporte, na základe mnohých bunkových výskumov a biopsií vybudoval účinnosť jedinečných produktov GERnétic. Filozofia, ktorú vytvoril, však bola holistická a zameraná na človeka ako celok. Výživa a starostlivosť o pleť sa v nej chápu ako zdravotné sestry. Spoločne vytvárajú harmóniu krásy a zdravia.
Publikácia vznikla najmä vďaka tvorivému tímu zloženému:
- Ing. Andrea Trčková – výkonná riaditeľka GERnétic pre Českú republiku a Slovensko a vedúca kreatívneho tímu www.gernetic.cz
- Mgr. Richard Husovský – výživový poradca https://richardhusovsky.com/
- Alena Kimlová – kozmetička GERnétic www.gernetic.cz
- Václav Cír – šéfkuchár a manažér Statku Břežany (pri Rakovníku) www.StatekBrezany.cz
- David Martinek – fotograf a grafik www.dnax.cz
- Kateřina Šimková – sociálne siete, GERnétic blog, PR www.vitapr.cz
- Mgr. Ladislav Kavan – majiteľ LK SERVIS / GERnétic / Statek Břežany www.StatekBrezany.cz
- Tereza Štefanová – foodstyling www.StatekBrezany.cz
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.